Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Διαγωνισμός "Ζύμη Choux με άρωμα Κρήτης"

Η ΕΠΑ.Σ Χανίων συμμετέχει στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό "Ζύμη Choux με άρωμα Κρήτης" που διοργανώνει ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Κατά τον 1ο γύρο του διαγωνισμού που έγινε στο σχολείο μας στις 15/3/2024, προκρίθηκε ο μαθητής μας Ιωάννης Χαμουρίκος (Α' Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής) στη γλυκιά δημιουργία, ο οποίος θα συμμετέχει στον τελικό γύρο στα Χανιά στις 19 Απριλίου 2024.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας και ιδιαίτερα στον pastry chef Χρήστο Σταματάκη, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης και στην κριτική επιτροπή η οποία ήταν:

  • Jean-Marie Hoffmann (Chef Γαλλικής Πρεσβείας),
  • Δημήτρης Χρονόπουλος (Chef Pâtissièr-Brand Ambassador Valrhona),
  • Στέλλα Κουτσουπάκη (Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συλλόγου / Εκπαιδευτικός Γαλλικών),
  • Χρήστος Σταματάκης (Pastry Chef / Εκπαιδευτικός), 
  • Ευαγγελία Ιτσίου (Pastry Chef / Εκπαιδευτικός),
  • Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη (Αντιδήμαρχος Πλατανιά) και
  • Ευαγγελία Ροζάκη (Εκπαιδευτικός Γαλλικών). 

Ευχαριστούμε επίσης θερμά το Ζαχαροπλαστείο Όνειρα Γλυκά το Cafè Monogram και το Τυροκομείο Μαλεφάκης για την ευγενική χορηγία των βασικών πρώτων υλών!!