Κυριακή 21 Απριλίου 2024

1ο Βραβείο στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό "La Pâte à choux"

Συγχαρητήρια στον μαθητής μας, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΜΟΥΡΙΚΟ (Α' Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής), ο οποίος  απέσπασε το 1ο Βραβείο γλυκιάς δημιουργίας στον τελικό Παγκρήτιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας με Άρωμα Κρήτης "La Pâte à choux", που διοργάνωσε στις 19/04/2024 ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Συγχαρητήρια επίσης στους βοηθούς (συμμαθητές) του Γιάννη: ΜΙΝΑ ΜΠΕΝΑΤΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ.

Στον τελικό διαγωνισμό στα Χανιά, συμμετείχαν 8 σχολές (7 ΙΕΚ και το σχολείο μας), οι οποίες διαγωνίστηκαν στην ζύμη για choux με άρωμα Κρήτης, χρησιμοποιώντας τοπικά κρητικά προϊόντα.

Στο τραπέζι των κριτών εκτός από τους διακεκριμένους, Stéphane Jakic (chef de cuisine, καθηγητής της École Ferrandi Paris), Jean Marie Hoffmann (chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα), Στέλιος Παρλιάρος (chef pâtissier, παρουσιαστής στην τηλεόραση), Δημήτρης Χρονόπουλος (chef pâtissier και Brand Ambassador Valrhona), Arnaud Larher (Meilleur Ouvrier de France, chef pâtissier Paris-Tokyo), Γρηγόρης Κικής (chef de cuisine 1* Michelin, Υoung chef San Pelegrino), Mathilde Delville (διοργανώτρια του Taste of Paris), Ελένη Ψυχούλη (δημοσιογράφος γεύσεων, παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής στην τηλεόραση), βρέθηκαν επίσης ο Νίκος Καλογερής (Αντιπεριφερειάρχης Χανίων), και η Στέλλα Κουτσουπάκη (πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων).

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς μας, pastry chef ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, ΛΟΥΚΙΑ ΔΡΑΚΑΚΗ και ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΚΟΥΛΟΥΔΑΚΗ, για την καταλυτική συμβολή τους στην επιτυχία του σχολείου μας!!!

Για την έμπρακτη υποστήριξη, ευχαριστούμε επίσης θερμά τους χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο:

Σχετικά Links: TV Creta, FlashNews, ZarpaNews