Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

1ο Βραβείο γλυκιάς Τάρτας & 3ο Βραβείο αλμυρής Τάρτας 2023

Ο μαθητής μας, ΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ (Β' Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής) απέσπασε το 1ο Βραβείο γλυκιάς τάρτας και ο μαθητής μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (Β' Μαγειρικής Τέχνης) το 3ο Βραβείο αλμυρής τάρτας, στον τελικό διαγωνισμό "Τάρτα με άρωμα Κρήτης" που διοργάνωσε στις 29/03/2023 ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. 

Στον τελικό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 διαφορετικές Σχολές και ΙΕΚ των Χανίων, οι οποίες διαγωνίστηκαν στην αλμυρή και γλυκιά τάρτα, συνδυάζοντας τα προϊόντα της Κρήτης με ζυμάρι γαλλικής τάρτας.

Στο τραπέζι των κριτών εκτός από τους διακεκριμένους, Stéphane Jakic (chef και καθηγητή στη σχολή Ferrandi Paris), Jean Marie Hoffmann (chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα), Στέλιος Παρλιάρος (chef pâtissier "Γλυκές Αλχημείες"), Δημήτρης Χρονόπουλος (chef pâtissier και Brand Ambassador Valrhona), βρέθηκαν επίσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στα Χανιά Κατερίνα Καστρινάκη-Γελασάκη και η πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων Στέλλα Κουτσουπάκη.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για τη συμμετοχή του σχολείου μας και στις δύο φάσεις του διαγωνισμού. Ειδικά ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς μας, chef ΙΩΣΗΦ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ και chef pâtissier ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ για την καταλυτική συμβολή τους στην επιτυχία του σχολείου μας!

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά για άλλη μια φορά, τις τοπικές επιχειρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, Ζαχαροπλαστείο ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ, ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και Woodart_Maravelakis, που μας στήριξαν με τις χορηγίες τους!

Σχετικά Links: ZarpaNews.gr, FlashNews.gr, Χανιώτικα Νέα